Jsem žena….

Narodila jsem se jako žena. Mám prostě ženské fyzické pohlavní znaky.

Dlouho jsem ale vůbec žena nechtěla být.

Raději jsem se „vypnula“

Být ženou jsem měla spojené s tím, že budu trpět, makat, furt budu frustrovaná, smutná, chlapi mě budou trápit. Že budu slabá, vlastně se v životě topit a popřípadě to můžu vyřešit utopením se v alkoholu a nebo se vypnout práškama.

Nechtěla jsem to takhle, ale neměla jsem moc návodu jak to udělat jinak. Rodinné otisky jsou prostě silné. Odezíráte od okolí, ale genům a dětským prožitkům jenom pozorovat nestačí. Je to jako magnet a zase vás to stočí směr, který je zarytý……jediná možnost je použít svou vůli, rozbušit srdce pro Život a pomalu a trpělivě měnit své reakce, chování, přístupy, myšlení, řešení situací…až se vám začnou objevovat nové úhly pohledu, nové pocity, nové prožitky….ty staré se ještě vrací, ale už máme záznam těch nových.

Takže jsem jako „vypnutá“, tak tomu říkám, tvrdě sportovala, šla na prestižní gympl, studovala tělocvik…všude jsem byla nešťastná, cítila se nemožně, cítila jsem, že nic nedokážu.

Chtěla jsem svůj „program: žena trpí“ prostě přeprat, přemoct pohybem, sportem, výkonem….vzala jsem si za muže logického, praktického, tradičního muže….jasně: přepereme spontánní chaotický život ženy logikou a praktickou konstruktivností….

Kdo mě zná, ví, že tohle už nežiju…

Nakonec jsem zabalila zbraně sportu, tvrdé práce, logiky, která ztrácí pružnost a spontánnost, vykašlala se na dokazování skrze výkon…

Zapínám se…zjištuju, kdo je to žena, bez minulosti, bez toho, co vidím kolem, zjišťuji to skrze své cítění, empatii….jemnost, něhu, pomalost, trpělivost, tlukoucí srdce, nepředvídatelnost, chaos, který má řád v cyklech….nebojím se svých silných emocí, protože je umím kdykoli ukončit, znám je, rozumím jim….

Umím si říct o obejmutí, o pomoc, umím dát sama sobě hranice, když padám do starých kolejí…..

Milé ženy, přestaňme zrazovat své ženství, zapněme se do polohy „on“…¨jak to poznáte?

Rozhodně nemáte zapotřebí něco udělat v nějakém limitujícím čase za určitých přesně daných pravidel a s jasně daným skóre výsledku…rozhodně nebudete chtít dávat na odiv své vysvalené tělo, nebudete chtít mít každý den stejný, dotek je pro vás jako osvěžující čistá voda, znáte svou hodnotu láskyplnosti a nenecháte se druhými využívat k otrocké výkonnostní práci….

Pojďme se „zapnout“, ať vytváříme smysluplné vztahy, které jsou to NEJVÍC

Když je vám blbě, kdo vám uvaří čaj? Splněné kvóty v práci a vaše činka vedle postele, drahý oční krém?

Howgh

Sdílet: